Søk
Close this search box.

Hadde jeg bare visst noe før...

Dette hører vi ofte som NHT®-veiledere. Stadig mer forskning viser at ubalanser i hormoner spiller en betydelig rolle i en rekke sykdommer som særlig rammer kvinner. Det skaper sammenhenger, som mange gjerne skulle ha visst fra før, til problemer som lavt stoffskifte, menstruasjonssmerter, endometriose, PCOS og overgangsvansker. Vi kaller det NHT Naturlig Hormonterapi®. En terapi som er basert på vitenskapelige studier og en grundig beslutning om din situasjon og dine symptomer, som sikrer at du kan starte med akkurat det som mangler – og være fri for alt annet.

NHT Naturlig Hormonterapi®  ble startet i Danmark i 2015, hvor den i dag utgjør det største, landsdekkende nettverket av rådgivere innen naturlige hormoner. Nå står NHT-veiledere klare til å hjelpe deg også her i Norge med personlig veiledning basert på den nyeste forskningen. Du finner dem her .

Britta Kirkegaard
Britta Kirkegaardi fb-gruppen NHT Naturlig Hormonterapi
Les mer
Jeg har drevet NHT i flere år, og det blir bare bedre og bedre. Hvem skulle trodd det? At livet etter 60 er fantastisk, at jeg føler meg sterk, energisk og i balanse. Slankere (nesten normalvektig) og glad. Takk takk til han som i sin tid gjorde meg oppmerksom på NHT.

Hvorfor NHT®?

Hvorfor har vi utdannet spesielle NHT®-veiledere som kan hjelpe til med å rette opp hormonbalansen?
«Forstår ikke legen min hormoner?» kan du spørre, «og kan jeg ikke gå til legen min og få korrigert balansen?»
Ja, legen din forstår hormoner, spesielt de patenterte hormonene. Men leger er ikke opplært til å rette opp hormonbalansen. Så det er ja på det første spørsmålet – og dessverre nei på det andre. I det generelle helsevesenet brukes syntetiske gestagen som ikke er det samme som kroppens egne hormoner, f.eks. p-piller for endometriose. Når man skal behandle kraftige blødninger, brenner man bort livmorslimhinnen med laserstråling, og i en såkalt «hormonbehandling» rundt overgangsalderen fokuserer man utelukkende på østradiol , og du gjør det uten å måle hva du faktisk mangler. Det er ikke behandlinger som retter opp hormonbalansen, og det er heller ikke meningen med dem.

Skal du rette opp hormonbalansen må du kjenne til status på de ulike hormonene, slik at du kan se hva det er for mye av og hva det er for lite av, og du må veilede i retning av å få samspillet mellom hormonene til å fungerer optimalt igjen. Dette er veiledningen du kan få fra en sertifisert NHT-terapeut.

Du kan også lære mer om NHT-prinsippene og forskningen bak dem ved å lese artiklene i vårt magasin NHT-nu (på vår danske nettside).

NHT®-sertifikatet er din garanti

Forskningen på naturlige hormoner er omfattende, og NHT®-utdanningen er den eneste utdanningen som gir din terapeut en systematisk innføring i denne forskningen. Velg deretter en NHT®-sertifisert terapeut når du trenger forskningsbasert veiledning for å gjenopprette hormonbalansen.

Sertifikatet utstedes for ett år av gangen. Dette sikrer at din behandler følger prinsippene for en naturlig hormonterapi og holder seg oppdatert med pågående forskning og opplæring i henhold til retningslinjene fra Senter for naturlig hormonterapi, slik at du er sikret den beste, dokumenterte veiledningen innen fagområdet bioidentiske hormoner til enhver tid.

Historien bag NHT®

I 2014 ble boken «Naturlig hormonterapi» utgitt for første gang i Danmark, skrevet av Anette Paulin og Jens-Ole Paulin. Den snakker om det store potensialet som ligger i å korrigere hormonbalansen, og den har referanser til over 400 forskningsresultater. 

Boken ble raskt populær med sin dokumentasjon av betydningen av de naturlige, bioidentiske hormonene for behandling av et bredt spekter av sykdommer. Den forteller deg hvordan hormonene dine fungerer slik at du kan ta dine egne beslutninger på et informert grunnlag.

Året etter ble NHT-programmet etablert, basert på forskningen presentert i boka, og Anette og Jens-Ole startet Senter for naturlig hormonterapi. Senteret har opprettet et landsdekkende nettverk av sertifiserte NHT-veiledere i Danmark – og har nå også nådd Norge.

Bokens suksess gjorde også at «hormonterapi» ble en trend. Det er mange behandlere i dag som kaller seg noe med hormoner uten å ha satt seg inn i forskningen. Så hold øye med NHT®-sertifikatet dersom du ønsker veiledning basert på forskningen og prinsippene skissert i «Naturlig Hormonterapi». Den veiledningen er ikke gitt av andre.

Symptomer på hormonell ubalanse

Få en pekepinn på hvilke ubalanser du kan ha og om det er for mye eller for lite av et bestemt hormon. Gjør noe med det i tide – så kan du forhindre at det utvikler seg til en reell sykdom.

Les mer…

Del denne siden

Få vårt nyhetsbrev

Vi hjelper kvinner til å hjelpe seg selv.